Ouders over De Westerburcht (voorheen De Ekkel)

Een moeder van een leerling in groep 6 vertelt:

"Toen we de keuze moesten maken voor een school voor onze oudste viel de keuze al gauw op obs De Westerburcht. Het is de grootste school in Eelde. Maar zo voelt het niet. Iedereen groet elkaar, docenten nemen over het algemeen de tijd voor ouders en zijn toegankelijk. Het is een actieve school die erg goed wordt ondersteund door ouders. Het commitment is groot. Daarnaast wonen we in de buurt. En dat speelde ook een rol bij de keuze. Met vriendjes spelen en uiteindelijk zelf naar school gaan wordt zo eenvoudiger.
Overigens zit de BSO in het schoolgebouw. Dus die omgeving is ook al snel vertrouwd."
 
Een andere moeder van een leerling uit groep 4 koos ook overtuigd voor de Westerburcht:
"Rekeninghoudend met de verwachting dat mijn dochter extra ondersteuning nodig zou kunnen hebben, heb ik met dat in het achterhoofd gezocht naar de meest geschikte school in de Eelde-Paterswolde. Na het bezoeken van de open avonden van alle openbare scholen, koos ik bewust voor (toen nog) de Ekkel, nu Westerburcht. Door de mogelijkheden op het gebied van remedial teaching, fysiotherapie en gewoon een goed gevoel, was en ben ik ervan overtuigd dat dit de beste keuze was. Nog steeds gaat mijn dochter elke dag lachend naar school en krijgt alle ondersteuning die ze nodig heeft. De school heeft oog voor de bijzonderheden en talenten van ieder kind!"
 
Een enthousiaste ouder van een kind uit groep 2
"De Westerburcht is een grote school, maar je merkt dat niet. Er zijn veel werkgroepen waardoor ouders actief betrokken worden bij de school. Mijn dochter vindt het hier erg leuk, bij de juf in de klas. Ze gaat elke dag met plezier naar school en daarom vind ik het als ouder extra leuk me in te zetten voor de diverse activiteiten die op school plaatsvinden. De leraren zijn erg toegankelijk; je mag ze altijd benaderen."

Vader van kind uit groep 6
"Het is alweer een tijdje terug dat wij de keuze hebben gemaakt voor de Ekkel/De Westerburcht. Voor ons was het van belang dat er goed en gestructureerd onderwijs werd gegeven en dat blijkt ook zo te zijn. Aanvullend heeft de Westerburcht veel aandacht voor de creatieve vorming met muziek, zang en handenarbeid. Met bijzondere feestdagen is het gezellig op school en worden er veel extra activiteiten aangeboden. Dat maakt dat onze dochter elke dag blij naar school gaat."