We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu
emailadres wachtwoord

Over de school

IKC De Westerburcht bevindt zich in het westen van Eelde-Paterswolde en ligt te midden van twee wijken, namelijk de Bloemenbuurt en Spierveen.
De naam Westerburcht is een aansprekende naam, omdat de school in de buurt van een oude waterburcht staat en er in het verleden meer burchten in de directe omgeving van Eelde hebben gestaan.
Een burcht biedt veiligheid en geborgenheid. Mensen hebben veiligheid en geborgenheid nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het bestaansrecht van een burcht hing o.a. af van de mate waarin de bewoners er samen voor zorgden dat zij prettig, gezond en duurzaam samen konden leven. Op een hedendaagse wijze is deze manier van samen leven en ontwikkelen ook te zien op De Westerburcht. Van “alle ridders en jonkvrouwen” binnen de school wordt verwacht dat zij vanuit de vraag wat zij uiteindelijk kunnen betekenen voor de ander, hun talenten inzetten voor de ontwikkeling van zichzelf, elkaar en hun omgeving.
Sinds het nieuwe gebouw in gebruik is genomen, werken wij samen met Kids First aan de ontwikkeling van ons Integrale Kindcentrum (IKC). Het mooie nieuwe gebouw heeft een frisse uitstraling en een uitdagende omgeving waar kinderen fijn kunnen spelen en bewegen en zich goed kunnen ontwikkelen. 
De intrek in het nieuwe gebouw geeft de mogelijkheid om verder te bouwen aan de ontwikkeling van ons IKC. Het aanbod binnen de lestijd en na de lestijd wordt steeds meer op elkaar aangepast en verder uitgebreid. Uiteindelijk wordt ernaar toe gewerkt dat er dagarrangementen worden aangeboden, die toegankelijk zijn voor alle kinderen en hun ontwikkelingskansen vergroten.